Super, mega, giga fucking respect!


„Un singur lucru îți promit… super, mega, giga fucking respect!”


Așa e, ăsta-i singurul lucru pe care ai putut vreodată, într-un moment de euforie probabil, să-l promiți și, ce să vezi, e tot singurul lucru pe care n-ai fost în stare să-l respecți.

There’s no respect on the menu. Thank you! Check, please!


Să nu te uiți niciodată în gura oamenilor îndrăgostiți fără voie. Spun tot felul de prostii pe care rareori își mai aduc aminte să le susțină în realitatea banală în care ajung să se bălăcească după ani.


Îți amintești când îți spuneam că mie nu-mi e dor? Ca nu-mi era și eram bine cu asta. Într-o bălteală și eu, e drept, dar mă mințeam credibil că îmi e bine. Acum mi-e dor de tine, dar mai ales de mine, și tot ce-am așteptat a fost să îți respecți promisiunea asta. O naivă, ca de obicei, ce dracu’ să-mi ceri!

Ce destine triste, ciuruite de frici, superficialitate și prea multă durere. Ne e frică până și să ne mai fie frică. La ce bun? Lasă că mergem și bem, și f*tem, și muncim până la epuizare, și, când nu mai putem, mai băgăm un joint, ca să ne facem că am trăit și anul ăsta.

Once in a while, ne zărim minciunile-n oglinzi, simțind cum ni se deschis rănile pansate-n grabă, dar trecem repede ca nu cumva să ne lovească adevărul și să rămânem dracu’ cu inimile atârnând din piept, în mijlocul bulevardului. Mai e și Covid și riscăm să ni se fure și cauza reală a morții. N-a murit dom’le de prost ce-a fost, a murit de Covid!

An după an, continuăm să ne mințim, s-ascundem sub preșurile mâncate de molii ale inimilor noastre tot ce-am fi putut trăi, dar n-am avut curaj. Mințim, zâmbim și murim. Viața, în varianta scurtă!

Respect! Un cuvânt demn de Aretha Franklin, de care ne batem joc, pentru că, dacă am fi o secundă onești cu noi, l-am scoate din uz mâine dimineață. Ca să poți să respecți pe alt prost trebuie, în primul rând, să te lovească dorința de a te respecta pe tine, or nu prea-i cazul, nu-i așa?

Ne-a inventat Mark emotiocoane ca să nu mai fie nevoie să punem în cuvinte nici bruma aia de emoții care ni se zbătea prin piepturi din greseală. Ia un 🤗 sau 3 si un 😘 și consideră că te-am iubit. Ce căcat de vieți alegem să trăim! Și, sinceră să fiu, mi se foarte rupe de restul lumii, dar nu pot să nu mă întreb ce dracu’ am avut cu mine de m-am chinuit singură atâția ani la rând?

Acum, că scriu, îmi vine să și râd: de unde să îmi faci tu așa un cadou, împachetat în cuvinte simple și oneste, când eu m-am târât ca un vierme numa’ bun de călcat pe el? Ce respect ceri tu aici, fetițo? Pe viermi nu-i respecți, îi omori că-s scârboși și inutili ca, deh, am lipsit de la ora de biologie.

Singura promisiune în care am crezut și pe care am avut pretenția, la mine-n cap, s-o onorezi, s-a făcut pulbere într-o duminică dimineață.

Știi, femeile așteaptă, cu înverșunarea asta a mea, să li se spună că sunt iubite. Eu așteptam să-mi spui doar că nu mă (mai) iubești. Ahh, nu, scuză-mă, ca nu mă mai „adori”, ca să păstrăm totuși adevarul istoric. Sigur că știam și singură asta, dar tot m-am încăpățânat s-o vad scrisă de tine. Ce de pretenții pe capul meu!

Respect – propun să scoatem cuvântul ăsta din DEX. Așa, măcar, o să mințim cu un cuvânt mai puțin.

De doi ani de zile, ne e teamă că o să ne omoare un virus, dar nu vedem că în fiecare zi ne omorâm unii pe alții, fără nicio urmă de regret. Azi a mai murit o speranță, un vis, o iubire, o brumă de încredere. Azi, cel puțin un om a mai murit un pic! Tu ce ai făcut pentru asta? L-ai resp… shhh, taci! Ai făcut ce facem cel mai bine cu toții. Absolut nimic!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s