30′, 30 days – Muguri de emoție

Când, într-un final, am ajuns acasă azi, mi-am scos din frigider mâncarea pe care mă gândisem să o iau la birou de dimineață, m-am trântit în canapea și mi-am zis: gata, dau drumul la televizor și îmi dau shut down la creier.

Am mâncat de foame, repede, în poală, fără să mă gândesc prea mult la ceea ce fac. Sănătos, nimic de zis, că doar așa îmi propusesem, dar să nu mă-ntrebi ce gust a avut pentru că n-am idee.

Am zile în care așa trec și prin viață, pe repede-nainte, fără pauză, fără să mă gândesc prea mult, în care seara mă trântesc pe canapea și aștept să se termine ziua.

Într-o zi ca asta, la un final de masă, amestec într-o ceașcă, aproape complet absentă, niște muguri de pin cu sos de rodie și gustul ăla mă trezește cu totul. E un gust acru pe care-l simt până în ultima celula a corpului meu. Ceva mă trezește instantaneu si nu știu dacă un efect al rodiei, al mugurilor de pin prajiți sau al momentului în care m-am trezit spunând „băi, n-am curaj să deschid ușa cabinetului și să invit un prim pacient pentru ca mi-e teamă că o să-mi placă și nu o să mai vreau să fac altceva”.

Da, știu, sună a nebunie în toată regula să eviți să faci ceva ce crezi că ți-ar plăcea prea mult. E o teamă combinată cu emoție, cu responsabilitate, cu frică de eșec, cu presiunea de a nu te „juca” cu viețile oamenilor și, cu toate astea, e un gand care mi-a umplut instant ochii de lacrimi.

Nu știu eu multe despre mine, dar știu sigur că atunci când ceva mă face să plâng, aiurea așa, ăla e the real stuff. Același principiu se aplică și pentru oameni, și pentru lucruri, și pentru gânduri.

E ca o problemă de logică pe care creierul meu a înregistrat-o fără drept de apel:

Real stuff = lacrimi = hey, nu pierde momentul/ sentimentul/ gândul ăsta.

Nu cred că rodia a produs așa un aha moment, dar cel mai probabil voi asocia multă vreme de acum înainte gustul ei cu gandul ăsta. Sper doar să nu mi se facă frică si de rodii între timp! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s