30′, 30 days – Ready, steady…hmm

30 minutes, 30 days, apare din nevoia mea compulsivă de a face liste, de a defini planuri aparent coerente și cu rezultate masurabile. Sună frumos asta, așa-i?

Well…actually, 30 minutes, 30 days, e un deal cu mine, apărut din dorința de a sparge cu forța rutina și de a-mi forma niște obiceiuri care sa mă țină mai mult de 2-3 zile.

Ce vreau, de fapt, cu asta? Ideea pornește de la niște pattern-uri mentale care încep să mă calce pe nervi și care se dovedesc a fi tare neprietenoase. Sunt lucruri simple care fac parte din ADNul meu și care reușesc cu succes să-mi strice zen-ul.

Pff, am scris și-am șters de 10 ori postarea asta!

Cam așa de peste mână îmi e să mă gândesc la ideea de sănătate. Am „învățat” că sănătatea e o preocupare a celor care ies la pensie, a celor bolnavi sau, în cel mai fericit caz, a hipsterilor care vor să pară cool. Hipstereală sau nu, tragem corpul ăsta după noi în fiecare zi fără să-i zicem în vreun moment „merci, prietene, că ai fost în formă și azi!”.

Acum, să ne-nțelegem, sunt foarte bună la teorie, am citit toate cărțile de nutriție din lume (mă rog, exagerez, dar am citit câteva), mi-am facut nenumărate abonamente la sală, am văzut zeci de tutoriale de mindfulness, gratefulness, self-love and so on și în cele din urmă am sfârșit tot la Nedelya comandînd, plină de vinovăție, un tort de bezea.

Yeah, I know, mâncăm ca să compensăm lipsa de afecțiune, nu știm să vedem chestiile mișto, dar nespectaculoase, care ni se întâmplă, pentru că ne-a înconjurat toată lumea greșelile cu pixul roșu, ajungem să ne blocăm sloturi in calendare ca să ieșim pe de pilot automat și să gandim, facem sport pentru că-i cool sau ca să arătăm frumos pe plajă, nicidecum ca să nu murim naibii la 50 de ani.

Mno, bun, toate astea mi se întâmplă și mie, iar de ceva vreme au început să mă calce pe nervi, însă nu suficient de tare încât să producă o schimbare într-o secundă, așa că m-am tot învârtit în jurul subiectului până când mi-am amintit că eu funcționez bine atunci când îmi e jenă de cineva (de altcineva, pentru că în mod evident de mine nu-mi e).

Bottom line, ideea e simplă. Îmi propun, puțin cam îndoită:

  1. să găsesc în fiecare zi un motiv pentru care să-mi zic „bravo, honey, te-ai bucurat azi de X chestie”
  2. să descopăr câte o legumă care nu doar să pară că are gust, dar chiar să aibă (nu râde, că-s mulți aiuriți ca mine care cumpără legume doar pentru că-s frumoase si dau bine-n frigider, dar nu știu ce să facă cu ele mai departe și, în concluzie, le ating doar când le mută din frigider, în coșul de gunoi)
  3. Hmm, de 5 minute mă tot gândesc dacă să am curaj să pun și yoga pe lista asta, dar dacă tot mi-am descărcat a 7a oară aplicația pe telefon, zic s-o pun și s-o găsi cineva să mă întrebe de câte ori am folosit-o
  4. să cad din pat cu 15 minute mai devreme și să dau play la aplicatia de meditație. Da, jumate din viața mea depinde de aplicațiile din telefon, dar asta chiar e o aplicație mișto, care nu-ți cere decât să stai și să-ți lași capul în pace preț de 15 minute
  5. last but not least, să scriu câte ceva despre lista asta, nu de alta dar ma pricep de minune să pierd șirul evenimentelor și odată cu șirul și motivația.

De ce 30 minutes, 30 days? Pentru ca niciunul din lucrurile de mai sus nu dureaza mai mult de 30 de minute, iar cercetătorii britanici zic că orice obicei nou se formează in minim 30 de zile. No pressure, otherwise. 🙂

Mă uit lung la textul ăsta și îmi pare ușor stupid, dar știu că dacă apăs delete, aia o să fac și cu cele 4 puncte de mai sus și parcă mi-ar plăcea totuși să mă împrietenesc un pic cu mine și, în fond, nu-mi propun să fac bani cu blogul ăsta, deci pot să scriu orice prostie care-mi trece prin cap. 🙂

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s