Post cu to be continued…

Deschid aici o lista cu lucruri/caracteristici ale mele, de care eu sunt mandra cu dorinta de a identifica motivatia intrinseca ce genereaza sau intretine acel comportament. Se poate traduce la un moment dat intr-o lista de valori. Asadar:

  1. Rolul de mama – da, sunt mandra pentru ca ii ofer copilului meu atentie, emotie, echilibru, sinceritate si cred cu tarie ca lucrurile astea ne leaga, ii creaza si lui propriile repere si ii dau liniste.
  2. Sunt genul ala de prieten care nu vrea nimic inapoi – nu ma supar daca nu ma suni, ci intotdeauna sun eu daca simt nevoia. Pot sa reactivez o relatie cu un om cu care poate n-am vorbit de luni de zile, ca si cum ne-am fi vazut ieri.  Ma gandesc la oamenii mei dragi oricand au o problema si incerc sa gasesc solutii chiar daca nu mi-au cerut asta. Ma gandesc cu drag cand sunt bine si binele lor simt ca e si binele meu. Nu astept nimic de la ei, decat sa imi fie prieteni si sa ne auzim oricand putem sau simtim nevoia.
  3. Dorinta de a face lucruri in care cred – astea sunt situatiile in care simt ca pot sa mut muntii, ca pot sa dedic 150% din energia mea si care imi genereaza un gol in stomac (pozitiv :)) chiar si peste ani.
  4. Perseverenta in terapie – analiza in sine are exclusiv o motivatie interioara. Foarte des am momente in care as vrea sa renunt, dar imi indepartez gandul asta cu un zambet oferit mie si cu convingerea ca renuntarea ar fi o pierdere mult mai mare, decat disconfortul adus de fiecare sedinta. Si sunt foarte mandra de asta pentru ca e pentru prima data cand fac ceva cu atata perseverenta
  5.   Obiectivitate – oricat de apropiat imi este un om, am capacitatea de a analiza obiectiv actiunile lui si de a formula o parere, facand abstractie de relatia mea personala cu omul respectiv (Reper interior: habar n-am….aici cred ca e cu to be continued 🙂 )

Greu al dracului exercitiul asta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s